
De stigende energipriser får danskerne til at ændre vaner. 4 ud af 10 danskere kører mindre i bil i løbet af dagen. 41 procent tager oftere cykel eller offentlig transport på arbejde.
De stigende energipriser, der er skyllet ind over Danmark og resten af verden det seneste år, får forbrugerne til at ændre vaner. Mens inflationen får os til at købe anderledes ind, har de stigende brændstofpriser fået flere danskere til at droppe bilen. I stedet hopper vi på cyklen eller tager offentlig transport.
Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har udført for parkeringsappen EasyPark.
Undersøgelsen viser, at knap hver fjerde dansker oftere tager cyklen. I mens svarer knap hver femte dansker, at de oftere har valgt den offentlige transport frem for bilen, når de skal til og fra arbejde.
Særligt de unge ændrer vaner
Det er særligt de unge danskere, der har fundet nye måder at komme på arbejde på. Blandt de 18-25-årige har hele 57 procent øget deres brug af cykel eller offentlig transport på vej til og fra arbejde.
Også brug af bilen i løbet af arbejdsdagen er faldet. Her er der dog noget andet, end stigende energipriser, der også spiller en rolle. 36 procent af respondenterne i undersøgelsen svarer nemlig, at brug af onlinemøder i høj grad har fået dem til at droppe bilen i løbet af arbejdsdagen.
Også ting som køretid og problemer med at finde parkeringspladser spiller ind i danskernes vaneændringer, viser undersøgelsen.