
Siden 2018 har foreningen Stop Spild Af Mad arbejdet for at redde “grimme grøntsager” fra madspildsdøden – altså eksempelvis frasorterede, ukurante tomater og skæve agurker.
Grøntsagerne går som varmt brød – og i 2022 har danskerne sammen med Nordic Greens, Salling Group og foreningen Stop Spild Af Mad reddet hele 500.000 poser med skæve, krumme og frasorterede madspildsagurker.
Faktisk har Nordic Greens allerede formået at opnå FN’s Verdensmål mod madspild 10 år før deadline. Af den totale produktion er madspildet hos Nordic Greens reduceret fra en andel på 8,4 % i 2018 til 4 % madspild i 2019 til 1,7 % i 2020 – og det flotte niveau holdes tilsvarende lavt i 2022.
– Alene i 2022 ville 330 tons tomater og agurker have lidt madspildsdøden, hvis ikke vi havde igangsat en fokuseret indsats for at redde dem. Heldigvis har både forbrugerne og detailkæderne vist sig at være klar til ligestilling mellem 1. klasses og de overskydende 2. klasses tomater og agurker af samme høje kvalitet, så de undgik madspildsdøden, siger Rikke Dybkjær Pedersen, der er Public Relations Manager hos Nordic Greens.
Fandt du denne nyhed interessant? Så vis os det ved at give den et Like – klik på hjertet herunder: