I aften klokken 20:30 er det Earth Hour, hvor millioner af mennesker, virksomheder og offentlige instanser vil slukke lyset i en time for at vise deres støtte til at bevare naturen, bekæmpe klimaforandringerne og øge biodiversiteten. Det er en symbolsk, global, tavs demonstration.
Klokken 20:30 dansk tid slukkes lyset en time verden over. Der er det Earth Hour, hvor alle kan vise deres støtte til Jordens biodiversitet ved at slukke lyset. Earth Hour er et årligt tilbagevendende fænomen, og ligesom sidste år er det i år primært et digitalt fænomen uden arrangementer eller andet takket være corona. Men derfor er det stadig en meget vigtig sag, den mørke time gør opmærksom på.
Earth Hour er støttet og organiseret af WWF og er en af de største bevægelser på kloden. Millioner af mennesker verden over slukker lyset i en time for at vise, at de synes, det er vigtigt at arbejde for vores planets fremtid. Konceptet startede i 2007 i Sydney, og fra 2008 deltog Danmark også, hvor Amalienborg og Gråsten Slot blev mørklagt. I år er fokus i Earth Hour på verdens biodiversitet, hvor hver fjerde dyre- og planteart udrydningstruet. Ved at slukke lyset er målet at sætte fokus på, at vi gerne vil bevare naturen, som er nøglen til at bekæmpe klimaforandringerne og biodiversitetskrisen.
Du kan vise din støtte
Du kan nemt vise din støtte: Du slukker lyset derhjemme eller i din virksomhed i aften kl. 20:30 og en time frem.
“Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler.”
Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden
Her på Grøn slukker vi også lyset i aften. Gør du?