ForbrugNyheder

Dansker vil gøre tangchips til international forretning

Thomas Thulesen og Neil Southwell vil erobre verden med tangchips, baseret på tang fra Norden som råvare. Målet er en international forretning baseret på superfood.

Thomas Thulesen og Neil Southwell vil erobre verden med tangchips, baseret på tang fra Norden som råvare. Målet er en international forretning baseret på superfood.

Måske synes du ikke, det lyder specielt lækkert. Chips lavet af tang. Du ved, det der ildelugtende grønbrune stads, du får mellem tæerne, når du er ude og bade. Ikke desto mindre vil to danskere nu gøre chips af tang til en international forretning.

– Tang er noget, som mange anser for ildelugtende. Men det er, fordi de er stødt på brunt, rådnende tang i strandkanten. Frisk tang dufter lækkert og er nærende, og så det er bæredygtigt. Det er ganske enkelt fremtidens klimamæssige og ernæringsmæssige superfood, fastslår Thomas Thulesen.

Thomas Thulsen er faktisk så glad for tang som råvare, at han har grundlagt virksomheden Wavy Wonders med Neil Southwell. I første omgang vil de bryde igennem med deres chips på det danske marked, men målet er eksport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har fået hjælp til salgstalen

Wavy Wonders har både en skarp salgstale og et klart koncept. Men det er de ikke nået frem til helt uden hjælp. Kernefortælling har fået en opstramning efter en tur igennem iværksættermiljøet CPH Food Space i Kødbyen, som er en vigtig del af det netop afsluttede EU-projekt Greater Copenhagen Food Startup (GCFS).

Her sad Thomas Thulesen og hans partner Neil Southwell i fem måneder sammen med andre iværksættere, der – hjulpet af erfarne specialister – arbejder på at udvikle fremtidens fødevarer og madoplevelser.

– Vi nåede frem til, at smagen er det centrale i vores fortælling. Vi fik strammet vores brand op og kernefortællingen skåret ned til det kortest mulige. Nu siger vi ”lækkert, nærende, bæredygtigt” – men foretrækker det engelske ”delicious, nitritious, sustainable”, fordi vi fra starten har haft fokus på eksport, fortæller Thomas Thulsen.

GCFS har i fem år – fra 2017 til 2022 – været et samlingspunkt for madiværksættere, der udvikler fødevarer og madoplevelser af høj kvalitet. 447 iværksættere har deltaget i projektet, og de er mødt op med nye idéer baseret på de stærke trends, der præger fødevareindustrien.  

Relaterede nyheder

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button

Vi bruger cookies til at give dig den bedste online oplevelse. Ved at acceptere accepterer du brugen af ​​cookies i overensstemmelse med vores cookiepolitik.

Privacy Settings saved!
Privatindstillinger

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services